Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İşkurdan İşsizlere Günlük 50 TL Maaş (2017)
#1
2017 yılında işsizlik rakamı 3 buçuk milyon olarak açıklanmış ve devlet işsizliğin azaltılması için asgari ücretli çalışanı olan kobi ve esnaflara asgari ücretli çalışanları için maaş desteği verecektir. Devlet tarafından işsizlikle mücadele adına teşvikler devam ederken İşsizlere İŞ-KUR 2017 Yılında Maaş Bağlayacak. Günlük 50 lira maaş almak için 12 ay boyunca mesleki eğitim alınması gereklidir. İSKUR tarafından verilecek olan günlük 50 lira maaş ve 12 ay boyunca mesleki eğitim başvuruları ve şartlarına detaylarıyla ulaşabilirsiniz.

Ülkemizde nitelikli iş gücü sayısını artırarak işsizlerin gelir getirici unsurlar elde etmesi ve istihdama katılımlarını sağlaması amacıyla İş kur tarafından Mesleki Eğitim Kursları düzenlenmektedir Mesleki eğitimden yararlanmak isteyenlerin İŞKUR`a kayıt yaptırmaları ve kursiyer seçim günlerine katılmaları gereklidir. Kurslar hakkında genel bilgilere İş kur Genel Müdürlüklerinin ilgili internet adresinden ve İş kur hizmet noktalarından bilgi alınabilmektedir.

2017 yılında da işsizlik ödeneği için başvuru yapanlar için İş kur 2017 yılında  işsiz kalanlar için işsizlik maaşı bağlamayı ve mesleki eğitim vermeyi planlıyor. Devlet tarafından 2017 yılında destek ve  teşvikler artırılarak verilmeye devam ediyor. Devlet işsiz kalanlara maaş bağlayacak. Bu kapsamda işsizlere mesleki eğitim + (50 TL ödenek) verecek.

İş kur tarafından mesleki eğitim kursları ve 50 lira maaş verilecek

İşsizliğin azaltılması ve en az seviyeye getirilmesi için yeni düzenlemeler yapan İŞ KUR işsiz kalanların niteliklerine göre yeni işler bularak mesleki eğitimleri teşvik etmektedir. Daha önceki yıllarda da mesleki eğitim yan iş başı eğitimi vererek istihdamı sağlayan İş kur 6 ay mesleki eğitimleri 12 aya çıkardı. Bu yıldan itibaren 12 ay mesleki eğitim alanlar bunun yanında sağlık hizmetlerinden de yararlanabilecek.

İş kur mesleki eğitim desteği şartları nelerdir?

2017 yılında lise ve üniversite mezunu olan yaklaşık 500 bin kişinin yararlanması amacıyla düzenlenen ve 6 aydan 12 aya çıkarılan mesleki eğitimlerin yanında işsizlere günlük 50 lira maaş verilecek. İşsizlik fonundan yararlanarak işsizlik ödeneği alanlar hariç, İşkur a işsiz olarak kayıtlı olan ve işsiz olan kişilere 12 ay mesleki eğitimin yanında 50 lira günlük maaş verilecektir. Başvuru aşamasında yapılması gereken ilk iş yaşadığınız yerdeki il / ilçenizde yer alan İş kur birimlerine şahsen başvuru yaparak işsiz olarak kayıt olmanız ve 15 yaşından büyük olmanız gereklidir.

Mesleki eğitimler iş veren tarafından işletmede iş başında verilmektedir. İşletmelerin İş kura bağlı olarak Mesleki eğitim veren işletme belgesinin olması ve mesleki eğitim düzenlemesi gereklidir. Mesleki eğitim verecek olan işletmenin ise en az 2 sigortalı çalışan sahip olması gereklidir. Mesleki eğitimlere katılabilmek için kursiyerlerde aranan şartlar kısaca; İş kura kayıtlı işsiz olmak ve 15 yaşını tamamlamış olmak ön şartı aranmaktadır. Bunların yanında mesleki eğitim alacakları ve yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak ve mesleki eğitim verecek işverenin aradığı özel şartları taşımak da gereklidir. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak ve emekli olmamak şartlarını taşıyanlar İş kur tarafından günlük 50 TL maaş ve sağlık hizmetlerinden yararlanarak iş başı yapabilirler.

İş kur mesleki eğitim desteği

Bilindiği gibi İş kurumu ülkemizde bulunan personel insan kaynaklarını, işverenler açısından planlanması, işsizlere meslek eğitimlerinin yapılması ve onlara iş bulunması ile ilgili görev yapan kurumdur. Bu görevini yaparken önemli destekte işverenlere verilecektir. İşletmeye alınan elemanın aylık 1500 TL maaşını ve SGK primini 1 yıl boyunca İşkur ödüyor. İş başı eğitim desteği olarak verilecek günlük 50 lira ödenek ve 12 aylık mesleki eğitim kısaca şöyle; En az 2 sigortalı çalışanı olan işyerine yeni bir personel alındığında o kişiye günlük 50 TL aylık 1500 TL ücretini İş kurumu ödeyecek. Ayrıca kişinin Genel sağlık sigortası primini de ödeyecek ve işverene olan bütün yükünü İş kur almış olacak.
Bu süreç içinde işverenden istenen ise kişinin işe alındığında gerekli mesleki eğitimi verilmesi ve gerekli donanımını vererek 1 sene de meslek sahibi nitelikli bir elemana dönüşmesini hedeflemektedir. Burada işverenler kendi yanlarına alacakları acemi işçiler için ilave maliyetlerden kurtulmuş oluyor ayrıca İş kurumu da kendisine bir meslek kursu düzenlemek yerine bizzat iş başında üretimin içine işsizleri katarak bu eğitimler almasını sağlıyor ve kendi fonunda bu işsiz gençlerin ücretlerini ve sağlık sigortası primlerini ödüyor. Dolayısıyla işverene hiçbir yük gelmiyor yaklaşık bir senelik tutar düşünüldüğünde 18 bin TL ‘lik bir İş kur ödemesi olacaktır.
İşveren ile iş araya arasında köprü görevi gören İş kur ayrıca Üniversite öğrencilerine yönelik İş ve meslek danışmanlığı, İş başı Eğitim, Mesleki eğitim ve İşe yerleştirme hizmetlerini de sunmaktadır.

Mesleki eğitim için başvuru nasıl yapılır?

Öncelikle İş kura kaydolmanız gereklidir Kaydolmak için; www.iskur.gov.tr adresinden, bunun yanında 81 ilde bulunan çalışma ve iş kurumu İl Müdürlüklerinden, 61 İlçede bulunan Hizmet Merkezlerinden kuruma kayıt olabilirsiniz. Kuruma kayıt olduktan sonra iş ve meslek danışmanınızla görüşerek uygun olan bir programa katılma talebinizi iletebilir yapılacak değerlendirmeden sonra programa katılabilirsiniz.
İşverenler için programdan sonra 3 ay içinde içinde işe alınırsa imalat sektöründe 42 ay, diğer sektörlerde ise 30 ay süre ile SGK İşveren Payı İşsizlik Ödeneği Fonundan karşılanır. Program süresince iş kazası veya meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini karşılıyor Bu sayede mesleki eğitim alarak nitelikli personel olma ve gelir etme şansı ile sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

2017 yılında İş kur işsizlik maaşı ne kadar başvurular nasıl yapılır?

Türkiye İş ve İşçi Bulma kurumu kendisine üye olan işletmeler için işçi ihtiyaçlarını gidermek ayrıca iş bulmak isteyenlerinde iş bulmalarını sağlayarak karşılıklı iş istihdamı sağlayan kurumdur. İş kur devlete bağlı olarak işletmelerin iş gücü ihtiyacı karşılamakta bunun yanında yıl içinde işsiz kalanlar için işsizlik ödeneği ödemektedir. Yeni yılla birlikte asgari ücrete gelen zamlar ile işsizlik maaşlarının ücretleri de etkilendi. İşsizlik maaşları brüt asgari ücretin yüzde kırkı kadar veriliyor. 2017 yılında işsizlik maaşı almak isteyenler işsiz kalanlar, iş yerinden ayrıldıktan sonra iş sözleşmesinin feshedilmesinden hemen sonra 30 gün içinde İş kur Müdürlüklerine ve resmi internet sitesine adresinden işsizlik ödeneği başvurusu yaparak işsizlik maaşlarını bağlatmaktadır.
İşsizlik maaşı alabilmek için en son çalışan işyerinde en az 120 gün çalışılması ve son üç yıl içinde de 600 gün priminin ödenmesi gerekiyor. 2017 yılında 600 gün prim ödemesi yapanlara 180 gün 6 ay, 900 gün prim ödeyenlere 240 gün 8 ay ve bin seksen gün prim ödeyenlere 300 gün 10 ay işsizlik ödeneği ödeniyor. 2017 yılında 1.317.00 TL olan işsizlik maaşına gelen zamla birlikte yeni maaşlar önümüzdeki ay hesaplara zamlı olarak yatırılacak. 2017 yılında işsizlik maaşı sorgulama yapmak isteyenler e-devlet resmi web sitesinden bilgi alabilirsiniz. 2017 yılında işsiz kalan ve İş kur’a başvurarak işsizlik ödeneği bağlatanlar 6 ay dan 10 aya kadar işsizlik maaşları alacak.
Tüm bu desteklerden yararlanmak isteyenlerin İşkur a işsiz olarak kayıtlı olmaları ve sonrasında iş ve meslek danışmanları ile görüşerek kurs seçim toplantılarına katılım göstermeleri şartlarını yerine getiren herkese İşsizlere İŞ-KUR 2017 Yılında Maaş Bağlayacak. Günlük 50 TL ödenek alarak Mesleki eğitim kurslarında işletmelere işçi alımlarının yapılması için İş kurdan gelen toplantı mesajlarının dikkate alınması gereklidir.
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi